A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mákos tésztájú palacsinta túrós töltelékkel: nem szakad, és nem ragad le a tészta

Csak egy kis változtatás: a máktól még izgalmasabb lesz a palacsinta tésztája. Jól illik hozzá a krémes, túrós töltelék.

Semmivel nem bonyolultabb elkészíteni ezt a palacsintatésztát, mint a hagyományosat. Nem lesz gumiszerű, és nem ragad le, ha kevés olajat is teszel a masszába. Ne kevergesd túl sokáig, mert akkor rágósabb lesz. A túrós tölteléket még krémesebbé teheted, ha tejfölt is raksz bele.

Hozzávalók:

A tésztához
* 25 dkg liszt
* 5 dkg mák
* 3 dl tej
* 2.5 dl szénsavas ásványvíz
* 2 db tojás
* 2 evőkanál olaj
* 1 evőkanál cukor
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 25 dkg túró
* 10 dkg porcukor
* 1 evőkanál tejföl
* 1 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá részletekben a lisztet, a sót és a mákot. Amikor már csomómentes, mehet hozzá a szénsavas ásványvíz. A sima masszát takard le, és tedd a hűtőbe fél órára.

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a kétféle cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd lazítsd tejföllel a masszát.

Pihentetés után keverd a palacsintatésztához az olajat, majd süsd ki egyesével a palacsintákat. Kend a tésztára a túrós masszát, és tekerd fel.

Tovább hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések