A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült kolbászos, sajtos tészta: összesütve a legfinomabb

A kolbászos, sajtos tészta izgalmas mediterrán ízesítéssel mindig jó választás.

Amikor nem akarod túlbonyolítani az ebédet, mégis laktató fogásra vágysz, a kolbászos-sajtos tésztát is vedd számításba! Készítheted durumtésztával, de kipróbálhatod teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett változattal is. Az alapnak a penne tökéletes választás. Feltétlenül rakd sütőbe a tésztát, hogy még ízletesebbé váljon.

Hozzávalók:

* 40 dkg tészta
* 20 dkg füstölt kolbász
* 10 dkg sajt
* 3 evőkanál sürített paradicsom
* 2 evőkanál olaj
* 1 db vöröshagyma
* 1 teáskanál bazsalikom
* só
* bors

Elkészítés:

A kolbászt vágd vékony karikákra, kevés olajon kezdd sütni, majd add hozzá az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd 8-10 perc alatt al dente állagúra. Akkor az igazi, ha nem is kemény, és nem is túl puha.

Szűrd le, és csepegtesd le, majd rendezd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba. Keverd hozzá a kolbászt, majd szórd hozzá a bazsalikomot, a borsot, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és mehet a tetejére a reszelt sajt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések