A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A leghatékonyabb fogyást támogató gyógynövények: segítenek a diéta alatt

Nem léteznek olyan szerek, amik csak úgy önmagukban elősegíthetik a fogyást. De vannak olyan gyógynövények, amik mankóként szolgálhatnak.

Az egészséges életmód és a mozgás olyan esszenciái a kiegyensúlyozott, strukturált életnek, amik nélkül az áhított súlycsökkenés csak igen nehezen indul el, ráadásul nem túl tartós eredménnyel.

Ebben az egészséges, táplálkozás és a rendszeres mozgás kulcsfontosságúak, ezek nélkül sajnos nem várható eredmény. Néha azonban jól jöhet egy kis extra segítség, ha például megáll a fogyás. Erre nagyon is alkalmasak a különböző gyógynövények.

Gyakran a váratlan helyzetekben felbukkanó farkaséhség a leküzdendő démon, de a többek között irodai ülőmunka alatt stand by üzemmódba kapcsolt anyagcserét is nehéz újra beindítani. Ezekben a nüansznyinak tűnő, de egyébként a súlycsökkenés sarkalatos pontjainak számító helyzetekben tudnak segíteni a gyógynövények. Összeszedtük, mikből érdemes betárazni - azonban rendszeres fogyasztásuk előtt mindenképpen érdemes konzultálni a kezelőorvossal.

Több kutatás is bizonyította, hogy a csipkebogyóból készült tea fogyasztása súlycsökkenést idézhet elő. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően enyhe zsírégető hatása van. Akár táplálékkiegészítő formájában is lehet szedni, egy 12 hetes kísérlet során 100 milligramm csipkebogyó-kivonat csökkentette a hasi zsír méretét.
A bodza szintén magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően serkenti az anyagcserét és a vérkeringést - így a fogyókúra alatt felgyorsíthatja a súlycsökkenés folyamatát. Ezenkívül csökkenti az oxidatív stressz mértékét, ami az elhízás egyik tényezője.

A méregtelenítő csalán nem csak májtisztító hatása miatt közkedvelt, de segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet, és segíti az emésztést. Reggelente, éhgyomorra érdemes inni a csalánteát, hogy kifejthesse jótékony hatását - a tisztítókúra a fogyókúra első lépése is lehet.

Az édeskömény nem csak alacsony kalóriatartalma miatt kiváló kiegészítője a fogyókúráknak, de képes az éhségérzetet is csökkenteni. Szinte bármi mellé lehet fogyasztani, érdemes az előkészítés során rétegeire bontani.

A citromfűtea jó hatással van az emésztésre, stresszoldó hatású, és egy picit még az étvágyat is csökkenti. 3-5 percig kell hagyni a leforrázott teafüvet kioldódni.

A pitypang gyökere, segíti az emésztést, és anyagcsere-serkentő hatása is van. Megszünteti a puffadást és a teltségérzetet. Főzz öt percig egy-két evőkanálnyi apróra vágott gyökeret fél liter vízben, naponta többször is lehet fogyasztani belőle étkezések előtt.

A mezei katánggal meg lehet szüntetni a mardosó farkaséhséget, de híres zsírégető gyógynövény is. 2-3 percig kell áztatni a katángteát, akár lehet keverni a fehér akáccal is. Éhgyomorra napi egy csészét ajánlott inni maximum 4 héten keresztül, utána tartani kell egy hónapos szünetet.

Az étvágycsökkentő fehérakác-tea puffadás ellen is ajánlott. Csökkenti a gyomorsav termelését, a hatóanyagai főleg a virágjában találhatóak. Csapott evőkanálnyi teafüvet kell 2,5 dl forró vízzel leforrázni és 15 perc után leszűrni. Érdemes keverni mezei katáng aprított gyökerével.
 
További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések