A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szolnoki nyomozók elfogták az unokázós csalókat

A trükkös bűnelkövetők egyik viszonylag új módszere az úgynevezett „unokázós” csalás. A csalók felhívják az időskorú áldozatot az unoka vagy más közeli hozzátartozó nevében és a rémült sértettől különböző indokkal (például balesetre történő hivatkozással) pénzt kérnek.

Egy négy férfiból álló csoport egyik tagja felhívott telefonon 2020. február 28-án 20 óra körül egy időskorú személyt, majd a hívott fél hozzátartozójának adta ki magát, és megtévesztéssel többmillió forintot kísérelt meg kicsalni tőle. A pénz átadásakor a nyomozók tetten érték és elfogták a csoport két tagját, akiket előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták őket. A harmadik bűntárs önként jelentkezett a rendőrkapitányságon, ezért őt elfogták és gyanúsítottként kihallgatták – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.
Hirdetés

A nyomozó hatóság mintegy harminc rendbeli csalás elkövetésével gyanúsítja a bűnelkövetőket, akik pénzt, illetve ékszereket csaltak ki az idős emberektől. A Szolnoki Rendőrkapitányság a négy fős társaságból három főt őrizetbe vett, és az illetékes bíróság a letartóztatásukról határozott. A csoport negyedik, külföldön rejtőzködő tagja ellen elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség.

A büntetőeljárás során a nyomozók olyan bűncselekményeket is felderítettek, amiket a sértettek még nem jelentettek be, ezért a rendőrség várja a további károsultak jelentkezését.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy akit a fentiekben leírt módszerrel megkárosítottak vagy megkárosítani próbáltak ismeretlen személyek, azok jelentkezzenek személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívják a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, avagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések