A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a megoldás a koncertmentes időszakra: palackpostát indított útnak a Konyha

Ötletes kihívással próbálja dalszerzésre buzdítani pályatársait a rendezvénystop ideje alatt a Konyha zenekar.

A koronavírus-járvány terjedése miatt szerdán délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére. Egyebek mellett a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvények betiltását is elrendelte. Mindez elég nagy káoszt okozott a zene- illetve szórakoztatóipar területén - a koncerteket törölték, a klubokat bezárták, ami meglehetősen nehéz helyzetbe hozta a programszervezőket, az előadókat, és a háttérben dolgozó személyzetet.

A történtekre mindenki másképp reagált, többen online eseményekkel próbálják kárpótolni az elmaradt bulikért a közönségüket, a Konyha pedig most valami egészen új dologba kezdett: dalszerzésre buzdítja a zenésztársait, amivel nem csak magukat, de a közönségüket is szórakoztathatják a koncertmentes időszak alatt. A példamutató kezdeményezést egy olyan dallal indította a zenekar, ami arra ösztönöz, hogy a nehéz időkben is próbálja meg a jót megtalálni az ember.

"Mi, koncertező zenészek egy darabig itthon fogunk ülni - mint a hajótöröttek egy lakatlan szigeten. Ha már így alakult, írjunk új dalokat, amik amúgy nem születtek volna meg - nem muszáj a helyzetre utalni a dalokban, de lehet. Arra kérünk minden kollégát, dalszerzőt, zenészt: írja meg és rakja ki a maga dalát és buzdítson erre másokat is - konkrét személyekhez is intézheti a kihívást (Matyi erre is mutat példát) de ez sem kötelező. Ami viszont igen: adjunk reményt-kapaszkodót-könnyebben telő perceket a barátainknak, a közönségünknek, MUTASSUK MEG HOGY EGY JÓ ÜGY GYORSABBAN TERJED MINT A VÍRUS! Íme a mi Palackposta dalunk, hallgassátok, osszátok meg!" - olvasható a Konyha zenekar Facebook oldalán.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések