A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Muszáj felelősséget vállalnunk!" - Ezt gondolja Istenes Bence a koronavírus-járványról

Istenes Bence úgy gondolja, nekik, közszereplőknek is ki kell állniuk és példát mutatniuk ebben a helyzetben, amit a koronavírus-járvány terjedése okozott. Szerinte nagyon nehéz időszak elé nézünk és nagyon fontos, hogy az emberek összetartsanak.

A műsorvezető élő videóban mondta el a koronavírus-járvánnyal és annak következményeivel, a környező országokban, illetve Magyarországon hozott intézkedésekkel kapcsolatos gondolatait.

- Az, hogy óriási kára lesz mindenkinek, sajnos elkerülhetetlen, ezt el kell fogadni, erre fel kell készülni, ugyanis ez tény - mondja a Facebook-oldalán visszanézhető videóban a műsorvezető, hangsúlyozva: ez a vírus azért ennyire veszélyes és azért terjed ilyen ütemben, mert tünetmentesen is fertőz. A műsorvezető úgy látja, a legtöbben nem veszik komolyan a veszélyt.

- Gyerekek, muszáj felelősséget vállalnunk! - jelenti ki, hozzátéve: nyomát sem látja az aggodalomnak, az elővigyázatosságnak vagy a felelősségtudatnak, pedig van olyan barátja, akinek 30 embert küldtek el a cégétől és több olyan kollégája, akinek a következő hónapokra semmi munkája sincs. Szerinte sokan azt hiszik, velük ilyesmi nem történhet meg, pedig, ahogy ő fogalmaz: - Ezzel sajnos mindenkinek lesz dolga. Csak az nem mindegy, hogy pár hétig vagy pár hónapig.

- Az, hogy a legtöbb embernek - kivéve, akik otthonról is tudnak dolgozni -, nem lesz munkája, az már fix! A kérdés, hogy 6 hétig, vagy 6 hónapig" - mondja hozzátéve: mindenképp csökkenteni kell most azonnal és drasztikusan minden emberi érintkezést, mert így lehet csak lassítani a vírus terjedését. - Az önös érdekeinket a háttérbe kell szorítanunk és a közösség érdekében kell cselekednünk, mert hosszútávon nekünk is az lesz a jó. Szóval aki teheti, akkor is ha nem érzi, hogy bármi baja lenne, ne menjen most emberek közé. Maradjon otthon!

Istenes arra buzdít mindenkit, hogy próbálja meg azt nézni, hogyan lehet egy ilyen helyzetből a lehető legjobban kijönni.

- Tudom, hogy óriási lesz az anyag kár, hogy ez emberi veszteséggel is jár, de ha nem a megoldást keressük most, ha nem azt nézzük, hogyan tudunk ebből a borzasztó helyzetből, ebből a vesztes mérkőzésből a legjobban kijönni, akkor nagyon rossz lesz nekünk és másoknak is rosszat okozunk. Bármilyen csatába megy az ember, két lehetőség van: vagy győzünk vagy tanulunk. Itt győzni biztos, hogy nem fogunk, úgyhogy szerintem nyitottnak kell lennünk arra, hogy tanuljunk.

Istenes szerint jobb, ha mindenki elfogadja, hogy most egy ideig nem tud vásárolgatni, utazgatni, bulizni, hiszen minél felelősségteljesebbek vagyunk, annál hamarabb lehet vége ennek az egésznek.

- Azt kell most újra és sokkal jobban értékelni, ami otthon van, ami az elménkben van, ami a szívünkben van. Használjuk ki ezt az időszakot. Szeressünk. Töltsünk több időt a gyerekeinkkel, a szüleinkkel. Figyeljünk egymásra! Teremtsünk minőségi időt! Csináljunk olyan dolgokat, mint régen! Játszunk a kertben! Társasozzunk, filmezzünk, tévézzünk, főzzünk közösen! Beszélgessünk sokat! Egyszerű, hétköznapi dolgokat tudunk most csinálni.

Bár nehéz időszak jön, Istenes szerint amellett, hogy sok új dolgot megtapasztunk, sok új dolgot tanulunk is majd. Mint például: alázatosabbnak lenni, jobban figyelni egymásra, hogy milyen, amikor nem szórjuk a pénzt felesleges dolgokra, megtanuljuk értékelni a munkánkat, a barátainkat, a szabadságunkat, a boldog pillanatokat, amik eddig teljesen magától értetődőek voltak, és minden mást, amit a jóistentől kapunk. Amellett pedig, hogy a környezetünknek is jót fog tenni ez az időszak, megtanuljuk, hogy az egészségnél nincs fontosabb.

- Cselekedjetek felelősségteljesen és ne pánikoljatok! Maradjatok otthon, hogy minél előbb túl legyünk ezen az időszakon! - emlékeztet bejelentkezése végén a műsorvezető.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések