A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos-spenótos tésztatekercs egyszerűen: így készítik az olaszok a cannellonit

A vastag, cső alakú tészta, a cannelloni spenóttal, ricottával töltve, sajttal megszórva igazán fejedelmi fogás.

Az olaszok a cannellonit szinte mindennel megtöltik, darált hússal, zöldségekkel, sőt, édesen is szeretik. A ricottás-spenótos változat igazi klasszikus, ami a lasagne alternatívájaként is számításba jöhet. Besamellel leöntve pedig minden igényt kielégít.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg spenót
* 25 dkg ricotta
* 25 dkg cannelloni
* 1 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
* szerecsendió

A mártáshoz
* 15 dkg sajt
* 10 dkg vaj
* 5 dl tej
* 4 evőkanál liszt
* 3 dl tej

Elkészítés:

Hevíts olívaoalajat egy serpenyőben, és rakd rá a zúzott fokhagymát. Süsd egy-két percig, majd, amikor pirulni kezd, add hozzá a spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg szerecsendióval, majd párold meg. Keverd hozzá a ricottát, a legvégén pedig a tojást. Töltsd meg a tésztákat a spenótos keverékkel.

A mártáshoz a vajat melegítsd fel, add hozzá a lisztet. Kevergesd, amíg elkezd pirulni. Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd sűrítsd be. Közben folyamatosan kavard. Szórd hozzá a reszelt sajtot is, és várd meg, amíg az olvad. Önts belőle a tűzálló tál aljába, és rakd bele a tésztatekercseket. A tetejükre öntsd a maradék mártást. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések