Feldobnád a rántott húst? Pácold be a csirkemellet, a zsemlemorzsába pedig keverj szezámmagot!
A mustáros, fokhagymás pác minden húsnak jól áll, a szárazabb csirkemellnek pedig kifejezetten jót tesz: ízletesebb, omlósabb lesz tőle. A bunda sem kell, hogy mindig ugyanolyan legyen, már kevés szezámmag is feldobja. Ilyen formában kicsik és nagyok tetszését egyaránt elnyeri.
Hozzávalók:
* 70 dkg csirkemell
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 3 evőkanál olaj
* 2 db tojás
* 1 evőkanál mustár
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szezámmag
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd csíkokra. Az olajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend be vele a csirkeszeleteket. Ezt követően panírozd be a megszokott módon, tehát először forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és pakold bele a húsokat. Egyszerre csak annyit rakj bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Először fedő alatt nagyobb lángon süsd, majd fordítás után fedő nélkül. Ha mindkét fele aranybarna, kiveheted az olajból. Papírtörlőn csepegtesd le.
További hírek:
- Házi rusztikus, olívás kenyér: kívül ropogós, belül foszlós
- Koronavírus, nátha vagy influenza? Ezek a jellemző tünetek
- Koronavírus-járvány: Milánóban is meghalt egy fertőzött, hétre emelkedett Olaszországban az áldozatok száma – Ezek a legfrissebb adatok
- Vaníliás, kakaós, tarka muffin: könnyed desszert 30 perc alatt
- Nincs annyi pénz a világon, mint amennyibe Meghan és Harry Miami otthona kerül
0 Megjegyzések