A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vadászból áldozat: kutyáik fizették meg a hevesi orvvadászok bűnét

Egy fiatalkorú két társával 2018 őszén orvvadászatra mentek, ahol hivatásos vadászokkal akadtak össze.

A vadászati engedéllyel nem rendelkező férfiak, magukkal vitték három agarukat is, hogy a vadászkutyák ejtsék el az általuk kiszemelt állatott. Rövid cserkelés után észre is vettek egy, az erdő szélén békésen sétálgató őzet, amire rá is engedték az ebeiket, de a közelben tartózkodó hivatásos vadászok megzavarták őket a bűncselekmény közben.

A társaság vadászmestere végül kénytelen volt szolgálati fegyverével lelőni az agarakat annak érdekében, hogy megmenthesse az általuk körbevett suta életét. A helyszínről mind az őz, mind a három elkövető elmenekült.

Nem ez volt az egyetlen vétke az illegális vadászatban részt vevő fiatalkorúnak: 2019 őszén egy dohánybolt előtt kialakult vitában is részt vett. A fiatalkorú társaságában lévő 31 éves férfi vitatkozni kezdett egy 22 éves férfival annak piros cipője miatt. Végül a nyílt utcán megverték és megrugdosták áldozatukat.

Az Egri Járási Ügyészség az őzsuta elejtésével eredménytelenül próbálkozó férfiakat orvvadászat bűntettével és lopás vétségének kísérletével, míg az utcai bántalmazásban résztvevőket garázdaság vétségével vádolja. A fiatalkorú férfit próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, valamint kérvényezték pártfogó kinevezését a számára. A két felnőttkorú férfit közmunkára kötelezték és pénzbüntetéssel sújtotta az ügyészség. Büntetett előéletű negyedik társára pedig börtönbüntetést szabtak ki.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések