A kakaós és a vaníliás muffin külön is finom, így együtt pedig még inkább.
A tarka muffin cseppet sem bonyolultabb, mint az egyszerű vaníliás vagy kakaós, és csak pár mozdulattal tart tovább az elkészítése. A tészta könnyen és gyorsan összeállítható, a világos és a kakaós tészta arányát kedved szerint variálhatod. A végeredmény finom és mutatós, elhibázni pedig nem igazán lehet.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg cukor
12 dkg vaj
2 db tojás
1.5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Rakd egy lábosba a vajat, keverd habosra a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és a tejjel felváltva forgasd a vajas masszába. Kavard simára a tésztát, majd vedd ketté, és az egyik részébe rakd a kakaót.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazz mindegyikbe a vaníliás, majd a kakaós masszából. Érdemes villával összekeverni a kétféle tésztát, így lesz szép márványos. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
További cikkek:
- Nincs annyi pénz a világon, mint amennyibe Meghan és Harry Miami otthona kerül
- Bringaút lehet a Lánchíd
- Újabb fordulat a királyi botrány ügyében: megdőlni látszik András herceg alibije
- Megtalálhatták az Óbudán eltűnt „tai chis” férfi holttestét
- Borsodnádasdi gyilkosság: megtörte a csendet a férfi, akit Csenge megölésével vádolnak
0 Megjegyzések