A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi rusztikus, olívás kenyér: kívül ropogós, belül foszlós

Ha megerőltetés nélkül szeretnél házi kenyeret készíteni, ez az olívás ciabatta a te recepted!

A házi kenyérnek nincs párja! Az olívás pékáru isteni, a külseje ropogós, belül nagyon puha, lyukas. Nem kell külön dagasztani, csak jó sokáig keleszteni. Érdemes este összeállítani, majd reggel frissen, melegében kisütni. Langyosan a legfinomabb, két napig finom, friss marad.

Hozzávalók:

* 50 dkg liszt
* 12 dkg olívabogyó
* 3.5 dl víz
* 2.5 dkg élesztő
* 3 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál só

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, majd keverd össze az élesztővel, a sóval, az olajjal és a langyos vízzel. Kicsit dolgozd össze villával, lágy, galuskaszerű tésztát kell kapnod. Nem kell túlzásba vinni a keverést. Takard le fóliával, és pihentesd legalább egy éjszakán át.

Másnap a tésztát gyúrd át lisztezett felületen, rakd bele a feldarabolt olívabogyót, és formázd hosszúkásra. Addig nyújtsd, lapítsd, csavard, amíg tetszetős formát nem kapsz. Rakd egy tepsibe, szórd meg liszttel, és keleszd még fél órát. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor szép aranybarna, kiveheted a sütőből.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések