A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos tarja egyenesen a sütőből: ebben pácold a húst

Ha szereted a szaftosabb fogásokat, akkor a sütőben sült, fűszeres tarja kiváló választás.

A tarja az egyik legjobban ízesíthető alapanyag, szaftos hétvégi főfogásnak is kiváló. A legegyszerűbb, ha a sütőbe teszed, ám előtte ne feledkezz meg a pácolásról! A mustáros-fokhagymás fűszerezés klasszikus, és biztosan megnyalod tőle mind a tíz ujjadat. Legalább egy éjszakán át hagyd a fűszeres keverékben. Minél tovább pácolod, annál puhábbra sül a hús a sütőben.

Hozzávalók:

70 dkg sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
bors
rozmaring

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, ha szükséges, szeleteld fel, majd sózd be. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, a mustárt, keverd össze a reszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Kend be vele a tarják mindkét oldalát, majd egy zárható dobozban tedd a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. 

Sütés előtt rakd át a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át, közben többször forgasd meg a húst. Amikor már majdnem puha, vedd le róla a fóliát. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések