Ha szereted a szaftosabb fogásokat, akkor a sütőben sült, fűszeres tarja kiváló választás.
A tarja az egyik legjobban ízesíthető alapanyag, szaftos hétvégi főfogásnak is kiváló. A legegyszerűbb, ha a sütőbe teszed, ám előtte ne feledkezz meg a pácolásról! A mustáros-fokhagymás fűszerezés klasszikus, és biztosan megnyalod tőle mind a tíz ujjadat. Legalább egy éjszakán át hagyd a fűszeres keverékben. Minél tovább pácolod, annál puhábbra sül a hús a sütőben.
Hozzávalók:
70 dkg sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
só
bors
rozmaring
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg, ha szükséges, szeleteld fel, majd sózd be. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, a mustárt, keverd össze a reszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Kend be vele a tarják mindkét oldalát, majd egy zárható dobozban tedd a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára.
Sütés előtt rakd át a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át, közben többször forgasd meg a húst. Amikor már majdnem puha, vedd le róla a fóliát.
További hírek:
- Tényleg összejöttek? Ő lehet Bradley Cooper új szerelme
- Egy thaiföldi szállodában bukott le: zsaruk csaptak le a magyar lányra
- Vérbosszú: a török hadsereg tűz alá vette a szíriai kormányerők több mint 200 hadállását
- Koronavírus: a Genfi Nemzetközi Autókiállítás is a járvány áldozatává vált
- Az utolsó pillanatig védte: hősként ünneplik azt az óbudai nagypapát, aki a halála előtt megmentette az unokáját
0 Megjegyzések