A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egybesült tejszínes, zöldséges rakott tészta: isteni főétel kevés macerával

Ehhez a tejszínes, zöldséges tésztához most is könnyen beszerezheted a hozzávalókat.

Ebédre, vacsorára is kiváló a tejszínes-zöldséges rakott tészta, ráadásul cukkini, paradicsom, paprika most is van a boltokban, zöldségeseknél. Összesütve sokkal zamatosabb, hisz a sütőben még jobban összeérnek az ízek. A tejszín gondoskodik arról, hogy a tészta ne száradjon ki. 

Hozzávalók:

40 dkg tészta
20 dkg sajt
20 dkg gomba
2.5 dl tejszín
2 db paradicsom
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
2 ág bazsalikom
olaj
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket darabold fel tetszés szerint, majd kevés olajon, kevergetve párold öt percig. Közben ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal. Egy nagy fazékban forrósíts vizet, majd amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül 10 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. 

Rakd át a tésztát kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Keverd hozzá a zöldséget, majd locsold meg a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával elkevert tejszínnel. A tetejére szórd a reszelt sajtot, és mehet is a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések