A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Piha-puha banános kevert süti mandulával: szétomlik a szádban

Ha több barnulásnak indult banán is van a konyhapultodon, ne késlekedj elkészíteni ezt az egyszerű kevert sütit!

A banán kiváló alapanyag a konyhában, a turmixtól a tortáig számos finomság készülhet belőle. Különféle kevert tésztákba is jól jöhet. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, akkor ezt a receptet imádni fogod. A liszt egy részét helyettesítheted darált mandulával. A banántól pedig még puhábbá válik a tészta, és sokáig nem is szárad ki. 

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg liszt
20 dkg darált mandula
15 dkg cukor
3 db banán
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A puha, lágy vajat rakd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a tojásokkal. Tedd hozzá a villával áttört banánt, majd forgasd hozzá a mandulával, sütőporral vegyített lisztet.

Dolgozd simára a masszát, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, és az illata is csábító, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd 10-15 percig, majd vágd fel kisebb szeletekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések