Ha több barnulásnak indult banán is van a konyhapultodon, ne késlekedj elkészíteni ezt az egyszerű kevert sütit!
A banán kiváló alapanyag a konyhában, a turmixtól a tortáig számos finomság készülhet belőle. Különféle kevert tésztákba is jól jöhet. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, akkor ezt a receptet imádni fogod. A liszt egy részét helyettesítheted darált mandulával. A banántól pedig még puhábbá válik a tészta, és sokáig nem is szárad ki.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg liszt
20 dkg darált mandula
15 dkg cukor
3 db banán
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A puha, lágy vajat rakd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a tojásokkal. Tedd hozzá a villával áttört banánt, majd forgasd hozzá a mandulával, sütőporral vegyített lisztet.
Dolgozd simára a masszát, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor már szép aranybarna, és az illata is csábító, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd 10-15 percig, majd vágd fel kisebb szeletekre.
0 Megjegyzések