A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vasárnapi aranysárga marhahúsleves velős csonttal és sok zöldséggel

Velős, zöldséges marhahúslevessel garantáltan jól kezdődik a hétvégi családi ebéd.

A jól elkészített, forró leves gyógyerővel bír: immunerősítő, és a megfázásos időszakban kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha lehet, kérd meg a hentest, hogy darabolja fel a csontokat. Ha velővel főzöd, megvan az előétel is: pirítóssal kínálva isteni. Nem fog kiesni a velő a csontból, ha a két végét jól bedörzsölöd sóval. Ahhoz, hogy szép tiszta legyen, nagyon lassan kell főzni a levest. 

Hozzávalók:

1 kg marhahús
40 dkg marha velős csont
2 db vöröshagyma
4 db sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
1 db zeller
3 db fehérrépa
1 db krumpli
0.5 db karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál bors
1 db paprika
1 db paradicsomsó
20 dkg levestészta

Elkészítés:

A csontokat és a húst jól mosd meg. Egy kicsit akár be is áztathatod hideg vízbe. Rakd a csontot egy nagy edénybe, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Kis lángon kezdd főzni. Amikor felforr, rakd hozzá a húst is. A zöldségeket pucold meg, a kétféle répát vágd fel hasonló nagyságú darabokra, majd a hagymákkal, a karalábéval, a zellerrel, a paradicsommal, a paprikával, a krumplival együtt tedd a fazékba. Fűszerezd sóval, borssal.

Fontos, hogy a leves csak gyöngyözzön, különben zavaros lesz. Amennyiben szükséges, kanalazd le róla a habot. Közben merőkanállal szedj ki kevés levest, és főzd ki benne a tésztát. A petrezselymet csak akkor tedd hozzá, ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Húzd le a tűzről, pihentesd 20 percig, majd szűrd le. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával kínáld.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések