A húsmentes étkezés híveinek sem kell lemondaniuk a rakott krumpliról. Hús helyett jöjjön mellé kelbimbó, a tetejére pedig krémes, tejszínes, sajtos szósz!
Az biztos, hogy az egyszerű, de nagyszerű rakott krumplit mindenki ismeri. A közkedvelt ételnek sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Sőt, a vegetáriánusok is elkészíthetik a saját verziójukat. Kelbimbóval is ugyanolyan ízletes és laktató lesz. Tejszínes sajtszósszal és aranybarna, ropogós sajttal pedig még vonzóbbá teheted.
Hozzávalók:
60 dkg piros héjú krumpli
40 dkg kelbimbó
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín
2 evőkanál olaj
szerecsen
dió
fehérbors
só
Elkészítés:
Héjában főzd a krumplikat 15 percig bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyenek teljesen puhák. Ezután húzd le a héjukat, és vágd fel egy centi vastag szeletekre. Távolítsd el a kelbimbók külső héját, majd alaposan mosd meg őket. A nagyobb darabokat vágd ketté. Futtasd meg az olajon a lereszelt fokhagymát, majd egy percre forgasd bele a kelbimbókat. Vedd le a tűzről, nehogy megégjen a fokhagyma. Reszeld le a sajtokat, majd tedd félre a trappista felét. Öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, add hozzá a kétféle reszelt sajtot, és ízlés szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval és fehérborssal. Főzd addig, amíg a sajt fel nem olvad.
Rakd a krumplit és a kelbimbót egy olajjal kikent tepsibe, majd öntsd rá a tejszínes-sajtos szószt, és a tetejére szórd a félretett trappistát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne a rakottast 20-30 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
0 Megjegyzések