Ünnepekre készíts különleges köretet! A belül krémes hercegnőburgonya nagyon mutatós, és finom is.
A krumplipüré nagyon egyszerű, ám kis átalakítással elegáns köretet készíthetsz belőle. Az aranyszínű, ropogós külsejű hercegnőburgonya belül a vajnak és a tejszínnek köszönhetően csábítóan lágy és selymes. A hercegnőburgonya csodás kiegészítője lehet a legkülönbözőbb húsoknak.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
10 dkg vaj
4 db tojássárgája
1 dl tejszín
1 dl tej
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy lábosba, és öntsd fel valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára 20-25 perc alatt. Szűrd le, és itasd le róla a vizet papírtörlővel.
Még melegen törd át, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Rakd hozzá a tejet, a tejszínt, a vajat, a tojássárgát, majd dolgozd simára és krémesre a masszát. Töltsd át a krumplis keveréket habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj formás kupacokat egymástól nagyobb távolságra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.
0 Megjegyzések