A ropogós kacsasült páratlan finomság, ünnepeken is nyerő, főleg különleges fűszerezéssel.
A frissen sült, jól elkészített kacsahúsnak aligha akad párja. Nem kell vele túl sokat bíbelődni, egy jó fűszeres páccal pedig még ínycsiklandóbb hatást érhetsz el. Sütés közben locsolgasd, úgy lesz igazán szaftos és omlós, a kacsából kisült zsír pedig mehet a kenyérre. Ezzel az étellel tuti nem fogsz mellélőni karácsonykor sem.
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
3 db fokhagyma
3 ág rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1 dl olaj
1 evőkanál méz
só
bors
Elkészítés:
A combokat mosd meg, és tisztítsd meg a tollaktól, majd töröld szárazra papírtörlővel. A kacsa bőrét vagdosd be átlósan, hogy a zsír könnyebben kisüljön belőle, de közben vigyázz, hogy a hús ne sérüljön meg. Ezután egy jól zárható edényben készítsd el a pácot. Az olajat keverd össze az apróra vágott rozmaringgal, a vörös- és a fokhagymával, a kakukkfűvel, a mézzel és a borssal. A pácot masszírozd bele a combokba, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára, de legalább hat órára, hogy jól magukba szívják az ízeket. A hűtőből kivéve a combokat szórd meg sóval.
Tedd a combokat a bevagdosott bőrükkel lefelé egy hőálló edénybe, de vigyázz, ne legyen túlzsúfolt a tepsi. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd alufóliával letakarva süsd egy órán át. Fordítsd meg őket, és süsd tovább még körülbelül 30-50 percig. Sütés közben párszor locsold meg a kacsát a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki. A végén vedd le az alufóliát, és úgy süsd tovább egy kicsit.
0 Megjegyzések