Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ízletes narancsos kacsacomb: belül puha, kívül ropogós

A narancsos kacsacomb igazi karácsonyi klasszikus. A munka nagy részét a sütőd elvégzi.

Az édeskés, gyümölcsös zamatú, illatos kacsacomb ünnepi ebédek, nagy családi vacsorák tökéletes főétele. Köretként kínálj mellé krumplipürét, sült krumplit vagy zöldségeket. Kard Éva receptjével a társaság minden tagját az ujjad köré csavarhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
    4 kacsacomb
    5 narancs
    1,5 dl fehérbor
    4 szegfűszeg
    3 szemborókabogyó
    1 teáskanál keményítő
    kacsazsír
    só
    rozmaring
    őrölt bors
    méz

Elkészítés:
A páchoz a felolvasztott kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt borssal jól keverd össze. A combokat mosd meg, sózd be, és forgasd be jól a pácba, majd néhány órán át hagyd benne. Akár egy egész éjszakát is a keverékben maradhatnak.

A pácolást követően egy tepsibe helyezd egymás mellé a kacsacombokat, nyomd rájuk a két narancs levét, és öntsd alájuk a bort. Tedd a húsra a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsit alufóliával fedd le. Előmelegített sütőben, közepes lángon körülbelül másfél óra alatt párold puhára a kacsát.

Utána vedd le róla a fóliát, és rakd a combok mellé a feldarabolt narancsokat. Arra ügyelj, hogy a gyümölcs fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta. A mézet olvaszd fel, és kend meg vele vékonyan a húst. Helyezd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra körülbelül 15-20 perc alatt.

Ha a kacsa ropogós és a narancs is megpárolódott, vedd ki őket a szaftból. Fóliával fedd le, és tartsd melegen. A visszamaradt szaftról óvatosan szedd le a zsírt. Egy teáskanál keményítőt keverj simára kevés vízzel, majd a szaftot tedd vissza a tűzre, öntsd bele a keményítőt, és állandóan kevergetve kissé sűrítsd be. Tálaláskor helyezd tányérra a húst, és locsold meg a mártással.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések