Az egyszerre omlós és roppanós, gyorsan összedobható csokis-diós keksz biztosan megédesíti a hétköznapokat és az ünnepeket.
Az amerikaiak nagy kedvencei a roppanós cookie-k, vagyis a különböző tallérok. A csokis keksz is készülhet nagyon változatosan. Ilyenkor bátran keverd a tésztába a tél kedvenc fűszereidet, a fahéjat, a szegfűszeget. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatod. Dobozban vagy szépen becsomagolva ajándék is lehet.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg kakaó
5 dkg csoki
15 dkg dió
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 csipet só
csillagánizs
Elkészítés:
A porcukrot keverd ki jól a vaníliás cukorral és a puha vajjal. Add hozzá a kis darabokra vágott csokit és a kakaót, majd forgasd hozzá a sóval, a sütőporral, a darabokra vágott dióval, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal vegyített lisztet.
A masszából nedves kézzel formázz diónyi golyókat, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól megnőnek. Told előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyd a kekszeket tepsiben kihűlni, mert melegen könnyen törnek.
0 Megjegyzések