A hidegben, a nagy rohanásban igazán jólesik egy kiadós, lélekmelengető tejszínes krémleves. Háromféle sajtból igazán ínycsiklandó.
Szinte mindenki imádja a krémleveseket, hisz gyorsan és könnyen össze lehet hozni, ráadásul kifejezetten laktatóak. Egy jó sűrű, tejszínes sajtkrémleves bármilyen menübe beleillik, de pirítóssal akár magában is tökéletes ebéd vagy vacsi lehet. Használj háromféle sajtot, úgy még különlegesebb ízvilágot fogsz kapni.
Hozzávalók:
10 dkg trappista sajt
10 dkg ementáli sajt
5 dg füstölt sajt
2 dl főzőtejszín
8 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál leveskocka
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
zöldfűszerek
Elkészítés:
Pucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel nyolc deci vízzel, dobd bele a leveskockát. Közben reszeld le a sajtokat, és add a forrásban lévő leveshez. Amikor elolvadnak, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még pár percig folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórhatsz rá szárított zöldfűszereket. Fokhagymás pirítóssal, krutonnal és levesgyönggyel, cipóban is isteni, csak a fantáziád szabhat határt a tálalásnak.
0 Megjegyzések