Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézeskalácsos-mascarponés torta: pihe-puha piskóta az alapja

Ha idén csodás tortát is szeretnél készíteni karácsonyra, a mézeskalácsos-mascarponés sütivel biztosan mindenkit elkápráztatsz.

Ha fontosnak tartod, hogy karácsonykor finom és mutatós sütivel lepd meg szeretteidet, a mézeskalácsos-mascarponés tortával nem lősz mellé. Akár az ünnepi asztal dísze is lehet. A mascarpone a fehér csokival nagyszerű párost alkot, amit még karácsonyi fűszerekkel is feldobhatsz, akárcsak a kakaós piskótalapot. A tetejét kedvedre díszítheted. 

Hozzávalók:

    6 db tojás
    6 evőkanál cukor
    4 evőkanál liszt
    2 evőkanál kakaó
    1 teáskanál sütőpor
    1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
    1 csipet só

A krémhez
    25 dkg mascarpone
    20 dkg fehér csoki
    6 dkg cukor
    2 dl habtejszín
    1 csomag vaníliás cukor
    fahéj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Adagold bele kanalanként a cukrot. Amikor már olyan kemény, hogy a habverőn is megáll, egyesével tedd hozzá a tojássárgákat, majd a mézeskalács-fűszerkeverékkel, a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg a tészta kihűl, majd vágd ketté. 

A krémhez a tejszínt melegítsd meg, majd öntsd a kis darabokra vágott csokira, és várd meg, míg felolvad. Tedd a hűtőbe legalább fél órára. A csokikrémet habosítsd gépi habverővel, majd forgasd hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. Kend meg vele a tésztát, a tetejére pedig egyengesd a maradék krémet. Akár nyomózsákba is töltheted. Érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések