Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zellerrel, fűszeres, sajtos szószban sült tepsis krumpli: így biztosan nem szárad ki a sütőben

Kitűnő egytálétel vagy extra köret is lehet a sok sajttal feldobott, zelleres tepsis krumpli.

Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.

Hozzávalók 4 személyre:

    70 dkg krumpli
    20 dkg sajt
    2 db zeller
    2.5 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál vaj
    1 db póréhagyma
    só
    bors
    szerecsendió
    kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd vékony, fél centis szeletekre. A vajat olvaszd fel, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a reszelt sajt felét, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd kevergetve főzd sűrűre. 

Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések