Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós fokhagymás röszti: sokkal jobb, mint a sima

A fokhagymás röszti az egyik legjobb köret, főleg szaftos húsokhoz kínáld!

A rösztit rengeteg módon készítik, egyes helyeken nyers, máshol főtt burgonyából. Vannak, akik ki nem hagynák belőle a szalonnát, mások a fokhagymás variációra esküsznek. Ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogsz csalódni. Formázhatsz a masszából tallérokat, háromszögeket vagy akár nagy krumplipalacsintákat.

Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg krumpli
    1 db tojás
    3 evőkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi lepi. Várd meg, míg kihűl, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. Akkor jó, ha kicsit összeáll. Amennyiben szükséges, adj még hozzá lisztet.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából egy-két evőkanálnyit, és kicsit lapogasd el. Amikor az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg. Süsd a másik oldalát is ropogósra. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálalásig tartsd melegen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések