A rösztit rengeteg módon készítik, egyes helyeken nyers, máshol főtt burgonyából. Vannak, akik ki nem hagynák belőle a szalonnát, mások a fokhagymás variációra esküsznek. Ha ezt a receptet követed, biztosan nem fogsz csalódni. Formázhatsz a masszából tallérokat, háromszögeket vagy akár nagy krumplipalacsintákat.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
1 db tojás
3 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi lepi. Várd meg, míg kihűl, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rakd hozzá a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd az egészet jól keverd össze. Akkor jó, ha kicsit összeáll. Amennyiben szükséges, adj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd kanalazz bele a masszából egy-két evőkanálnyit, és kicsit lapogasd el. Amikor az alja már szép piros, óvatosan fordítsd meg. Süsd a másik oldalát is ropogósra. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálalásig tartsd melegen.
0 Megjegyzések