Ha eddig még nem csináltál krokettet, el sem hiszed, milyen egyszerű. Érdemes több adagot készíteni, és formázás után valamennyit lefagyasztani belőle, hogy legközelebb már csak sütni kelljen.
Hozzávalók 24 darabhoz:
50 dkg krumpli
15 dkg liszt
5 dkg vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Panírozáshoz
2 tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, nyomd bele a fokhagymát, és sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval.
Formálj a masszából tetszés szerint 4-6 centi hosszú, 2 centi vastag rudacskákat. Forgasd a kis hengereket először a felvert tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süsd aranybarnára körülbelül öt perc alatt, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések