Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szuper ropogós, héjában sült, tört, baconös krumpli: köret és főétel is lehet

Ezt a fantasztikus, csábító külsejű, isteni krumplit ki ne hagyd! Már az elkészítése is különleges, de kicsit sem bonyolult.

A krumplit a lehető legváltozatosabban elkészítheted, sütheted, főzheted, törheted. Csináld együtt mindet! Ezzel az új módszerrel igazán étvágygerjesztő lesz. Főleg, ha felturbózod baconnel és zöldfűszerekkel. Remekül illik rántott és sült húsok mellé, de szósszal leöntve önálló ételként is tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg krumpli
    2 teáskanál só
    2 evőkanál olívaolaj
    3 szelet bacon
    1 késhegynyi bors
    rozmaring
    kakukkfű

Elkészítés:

Kisebb vagy közepes krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félig puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha. Kicsit csepegtesd le. 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, egymástól legalább két-három centis távolságra. Krumplinyomóval lapítsd le, és kend meg mindegyiket a sóval, borssal összekevert olívaolajjal, majd rakj a tetejére bacont és a zöldfűszereket. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd még 15-20 percig. Amikor a krumpli elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések