Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyőben, hagymával sült krumpli: még a főételnél is finomabb

A hagymával sült, vajas krumpli kiadós, gazdag köret, aminél jobbat nem is kívánhatsz a főfogás mellé.

Ha egy ételben krumpli és hagyma is van jócskán, az csak finom lehet. Ez a fogás lyoni specialitás. Ha teheted, a krumplit öntöttvas serpenyőben süsd meg. Bármilyen hús mellé remek ötlet, de önmagában is jó választás.  

Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg krumpli
    4 db vöröshagyma
    2 teáskanál olívaolaj
    10 dkg vaj
    só
    bors
    1 teáskanál aprított petrezselyem

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd fél centi vastag karikákra. Rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd forrástól számítva két percig. Öntsd le róla a vizet, és tedd félre. A hagymát pucold meg, karikázd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, és dobd bele a hagymát. Karamellizáld egy kicsit, majd rakd hozzá a maradék vajat, és mehet hozzá a krumpli. Sózd, borsozd ízlés szerint, süsd addig, amíg a krumpli belül puha, kívül piros lesz. Ha szükséges, rakj még hozzá vizet vagy vajat. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések