A hagymával sült, vajas krumpli kiadós, gazdag köret, aminél jobbat nem is kívánhatsz a főfogás mellé.
Ha egy ételben krumpli és hagyma is van jócskán, az csak finom lehet. Ez a fogás lyoni specialitás. Ha teheted, a krumplit öntöttvas serpenyőben süsd meg. Bármilyen hús mellé remek ötlet, de önmagában is jó választás.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
4 db vöröshagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg vaj
só
bors
1 teáskanál aprított petrezselyem
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és vágd fél centi vastag karikákra. Rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és főzd forrástól számítva két percig. Öntsd le róla a vizet, és tedd félre. A hagymát pucold meg, karikázd fel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, és dobd bele a hagymát. Karamellizáld egy kicsit, majd rakd hozzá a maradék vajat, és mehet hozzá a krumpli. Sózd, borsozd ízlés szerint, süsd addig, amíg a krumpli belül puha, kívül piros lesz. Ha szükséges, rakj még hozzá vizet vagy vajat. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések