Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Steakburgonya fokhagymás mártogatóssal: olyan, mint a gyorséttermekben

A steakburgonya akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül puha és fűszeres. Ha így sütöd, tökéletes lesz!

Ez még a hagyományos sült krumplinál is sokkal, de sokkal jobb. Nagy előnye, hogy sütés közben a krumpli nem szívja magát tele olajjal. Érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. A steakburgonya mellé feltétlenül kínálj házi készítésű, joghurtos, fokhagymás mártogatóst!

Hozzávalók 4 személyre:

    6 db nagyobb krumpli
    1 dl olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    2 ág rozmaring
    só
    bors

Mártogatóshoz
    2 dl joghurt
    5 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál majonéz
    1 evőkanál olaj
    só
    bors
    zöldfűszerek

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, dörzsöld meg a héját jó alaposan, majd vágd négy-hat részre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze a préselt fokhagymával,  a rozmaringgal, ízlés szerinti sóval és borssal. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra körülbelül 40 perc alatt, közben többször forgasd át, hogy egyformán piruljon.

A mártogatóshoz keverd össze egy tálban a joghurtot, a majonézt, a zúzott fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg tetszés szerinti zöldfűszerekkel. A krumplival együtt tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések