Finom és elegáns: készíts el te is játszi könnyedséggel egy isteni poharas desszertet. Ebéd utáni desszertnek ugyanúgy beválik, mint vendégvárónak. A narancs aromája tökéletesen passzol az étcsokoládé nyers bájához, tejszínnel keverve lesz igazán krémes.
Hozzávalók:
12 dkg étcsoki
5 dkg cukor
5 dkg darált dió
3 db tojás
1.5 dl habtejszín
1 db narancs és héja
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Óvatosan válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét verd fel kemény habbá. Egy-két csepp olajon, vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojások sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvadt csokoládét, a narancs héját, és alaposan keverd össze. Ezután verd fel, és öntsd bele a tejszínt, majd szép lassan, óvatosan forgasd a csokoládékrémbe a fehérjehabot.
A masszát töltsd bele poharakba, majd tedd a hűtőbe, míg ki nem hűlnek. A darált diót egy serpenyőben, kis cukorral pirítsd meg, várd meg, míg kihűl, majd tálalás előtt szórd meg vele a mousse-ok tetejét egy kis reszelt narancshéjjal együtt.
0 Megjegyzések