Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Abbahagyhatatlan narancsos, csokis mousse: a tejszíntől lesz igazán krémes

Az ünnepekre és a hétköznapokra is egyaránt jól jöhet ez a krémes narancsos, csokoládés mousse.

Finom és elegáns: készíts el te is játszi könnyedséggel egy isteni poharas desszertet. Ebéd utáni desszertnek ugyanúgy beválik, mint vendégvárónak. A narancs aromája tökéletesen passzol az étcsokoládé nyers bájához, tejszínnel keverve lesz igazán krémes.

Hozzávalók:

    12 dkg étcsoki
    5 dkg cukor
    5 dkg darált dió
    3 db tojás
    1.5 dl habtejszín
    1 db narancs és héja
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Óvatosan válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét verd fel kemény habbá. Egy-két csepp olajon, vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojások sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvadt csokoládét, a narancs héját, és alaposan keverd össze. Ezután verd fel, és öntsd bele a tejszínt, majd szép lassan, óvatosan forgasd a csokoládékrémbe a fehérjehabot.

A masszát töltsd bele poharakba, majd tedd a hűtőbe, míg ki nem hűlnek. A darált diót egy serpenyőben, kis cukorral pirítsd meg, várd meg, míg kihűl, majd tálalás előtt szórd meg vele a mousse-ok tetejét egy kis reszelt narancshéjjal együtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések