Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, baconös vagdalt egyben sütve: így nem fog kiszáradni

A baconbe tekert, egyben sült vagdalt hidegen, melegen kitűnő. Ugyanolyan jó hétvégi főfogásként, mint hidegtálra.

A régi, menzai kedvenc, a vagdalt is sokféle lehet. A klasszikus változat a tojással töltött Stefánia, de kerülhet a húsos masszába zöldség, zöldfűszer vagy akár az egész tekercset baconbe is csavarhatod. A jól megválasztott fűszerekkel biztosra mehetsz. Legtöbbször sertéshúsból készül, de marhából is nagyon ízletes lehet a végeredmény. A baconnek köszönhetően még szaftosabb lesz.

Hozzávalók:

    75 dkg darált hús
    15 dkg bacon
    2 db zsemle
    3 gerezd fokhagyma
    2 db tojás
    1 db vöröshagyma
    1 csokor petrezselyem
    1 teáskanál pirospaprika
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor már jól megszívják magukat, nyomkodd ki. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd rakd a darált húshoz a zsemlékkel együtt. Fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Tedd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet vagy más zöldfűszert. Jól dolgozd össze. Ha túl lazának találod, szórj még hozzá zsemlemorzsát.

Formázz a masszából rudat. A baconszeleteket tedd egymásra úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd a rudat fektesd a közepükre, és hajtogasd rá a szeleteket. Rakd olajjal kikent tepsibe, locsolj a tekercs alá vizet, és süsd meg 180 fokon 60 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések