Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nagyon mákos, almás süti: családi kedvenc évtizedek óta

Ebben a mákos-almás sütiben az az egyik legjobb, hogy nem kell külön a tészta és a töltelék készítésével bajlódnod.

A mákos sütik ősszel és télen nagyobb szerepet kapnak. A magyar konyha előszeretettel használja, finomabbnál finomabb sütikbe kerülhetnek az apró fekete szemek. Almával lazíthatsz a tésztán, sokkal puhább lesz tőle a sütemény. Amíg nem próbálod ki, el sem hiszed, milyen egyszerűen és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

    10 dkg liszt
    10 dkg cukor
    10 dkg darált mák
    10 dkg mandulaforgács
    2.5 dl tejföl
    1 db tojás
    2 db alma
    2 teáskanál sütőpor
    1 dl olaj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só
    1 teáskanál citromlé
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Az almákat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Add hozzá a mákot, a kétféle cukrot, a tejfölt és a tojást, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Alaposan dolgozd össze, majd egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórj mandulaforgácsot.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a sütit kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána vágd csak fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések