Ebben a mákos-almás sütiben az az egyik legjobb, hogy nem kell külön a tészta és a töltelék készítésével bajlódnod.
A mákos sütik ősszel és télen nagyobb szerepet kapnak. A magyar konyha előszeretettel használja, finomabbnál finomabb sütikbe kerülhetnek az apró fekete szemek. Almával lazíthatsz a tésztán, sokkal puhább lesz tőle a sütemény. Amíg nem próbálod ki, el sem hiszed, milyen egyszerűen és gyorsan elkészül.
10 dkg cukor
10 dkg darált mák
10 dkg mandulaforgács
2.5 dl tejföl
1 db tojás
2 db alma
2 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál fahéj
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a sütit kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána vágd csak fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
A mákos sütik ősszel és télen nagyobb szerepet kapnak. A magyar konyha előszeretettel használja, finomabbnál finomabb sütikbe kerülhetnek az apró fekete szemek. Almával lazíthatsz a tésztán, sokkal puhább lesz tőle a sütemény. Amíg nem próbálod ki, el sem hiszed, milyen egyszerűen és gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
10 dkg liszt10 dkg cukor
10 dkg darált mák
10 dkg mandulaforgács
2.5 dl tejföl
1 db tojás
2 db alma
2 teáskanál sütőpor
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az almákat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Add hozzá a mákot, a kétféle cukrot, a tejfölt és a tojást, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Alaposan dolgozd össze, majd egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórj mandulaforgácsot.Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a sütit kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána vágd csak fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
0 Megjegyzések