Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós sertéshús ropogós baconnel és nyúlós sajttal: hihetetlenül finom főfogás

Így nem lesz unalmas a sertésszelet! A fokhagymás pác mellett a bacon és a sajt is sokat dob a húson.

A karaj a sertés egyik legízletesebb része, könnyen és sokféleképpen felhasználhatod. Csonttal vagy csont nélkül is ínyenc fogásokat készíthetsz belőle. A legegyszerűbb, ha megsütöd. A páchoz nem kell túl sok fűszer, az azonban jót tesz a húsnak, ha hagyod néhány órán át a keverékben pihenni.

Hozzávalók:

    4 db csontos sertéskaraj
    15 dkg sajt
    10 dkg bacon
    3 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál paradicsomszósz
    étolaj
    só
    bors

Elkészítés:

A karajt öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Két evőkanál olajat keverj össze egy tálban a zúzott fokhagymával, a paradicsomszósszal, a borssal, majd dörzsöld be a fűszerkeverékkel. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább két órán át, de még jobb, ha tovább, esetleg egy egész éjszakán át pácolod. Így az ízek jobban átjárják a húst.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne elő a húsokat oldalanként három-három percig. Rakd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd körülbelül 50-60 percig. Közben forgasd át a sertésszeleteket, és locsolgasd. Amikor a hús már majdnem puha, szórd meg a reszelt sajttal és a baconnel. Amikor a sajt elolvad, vedd ki a sütőből. Pihentesd tálalás előtt 10 percig, majd aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések