Nincs év végi készülődés lekváros linzerkarika nélkül. Keverj a tésztába diót is, úgy még finomabb.
A lekváros-diós linzerkarika igazi klasszikus. A tésztából készíthetsz egyszerre több adagot, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akár rögtön eheted, de minél tovább marad a sütisdobozban, annál puhább lesz. A linzerkarika bármilyen savanykás lekvárral kitűnő, a ribizli és a sárgabarack különösen jó hozzá.
A lekváros-diós linzerkarika igazi klasszikus. A tésztából készíthetsz egyszerre több adagot, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akár rögtön eheted, de minél tovább marad a sütisdobozban, annál puhább lesz. A linzerkarika bármilyen savanykás lekvárral kitűnő, a ribizli és a sárgabarack különösen jó hozzá.
Hozzávalók 32 darabhoz:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
8 dkg dió
2 tojássárga
1 csomag sütőpor
1-2 kanál tejföl
lekvár
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
8 dkg dió
2 tojássárga
1 csomag sütőpor
1-2 kanál tejföl
lekvár
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a darált dióval, add hozzá a vajat, majd a tojást és a tejfölt. Gyúrj belőle rugalmas tésztát. Takard le fóliával, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát négy-öt milliméteresre, és különböző formákkal szúrd ki.
Egy tepsit kenj ki vajjal, hogy ne ragadjon le a linzer, majd rendezd el benne a formákat. Süsd meg a linzereket 170 fokon 10-15 perc alatt, majd lehetőleg még melegen lekvárral ragaszd össze a formákat. Ezt a mennyiséget több részletben tudod kisütni. Porcukorral megszórva kínáld!
Egy tepsit kenj ki vajjal, hogy ne ragadjon le a linzer, majd rendezd el benne a formákat. Süsd meg a linzereket 170 fokon 10-15 perc alatt, majd lehetőleg még melegen lekvárral ragaszd össze a formákat. Ezt a mennyiséget több részletben tudod kisütni. Porcukorral megszórva kínáld!
0 Megjegyzések