Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes amerikai palacsinta mandulával: a tészta puha, és nem ragad le

Az a legjobb a mandulás amerikai palacsintában, hogy akkor sem kell ellenállnod a kísértésnek, ha gluténérzékeny vagy.

Csodás ízű, aranyló, pufók korongok: az amerikai palacsinták varázslatosak. A mandulalisztes változatot akkor is élvezheted, ha érzékeny vagy a gluténre, ráadásul percek alatt kész, így bármely napszakban hipp-hopp összedobhatod. Magában is isteni, de tálalhatod lekvárral, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mandulával.

Hozzávalók:

    20 dkg mandulaliszt
    2 db tojás
    2 dl tej
    1 evőkanál cukor
    1 evőkanál tápiókakeményítő
    1 teáskanál sütőpor
    1 mokkáskanál fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    étolaj
    só

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, keverd össze a tejjel, valamint a kétféle cukorral. A mandulalisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a keményítővel, majd add hozzá a tojásos-tejes masszához. Keverd addig, amíg csomómentes nem lesz.

Forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, majd kanállal helyezz bele kis kupacokat a masszából. Így lesz a palacsinta duci, és kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk. Körülbelül fél-fél percen át süsd a palacsinta mindkét oldalát. Amikor szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. Néha érdemes egy szilikonecsettel újrakenni az edényt olajjal, hogy ne tapadjanak le a palacsinták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések