Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édesburgonyás zellerkrémleves: nemcsak finom, de egészséges is

Használd ki az ősz ajándékait, és melegítsd át magad a selymesen lágy, édesburgonyával dúsított zellerkrémlevessel.

Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.

Hozzávalók:

    20 dkg édesburgonya
    2 db zeller
    2 evőkanál étolaj
    1.5 dl főzőtejszín
    1 fej vöröshagyma
    1 l víz
    1 gerezd fokhagyma
    1 db zöldségleveskocka
    1 ág rozmaring
    só
    bors

Elkészítés:

Pucold meg, majd kockázd fel a zellert és az édesburgonyát. Vágd apróra a vöröshagymát, és pépesítsd a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, és futtasd meg rajta a hagymákat, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket. Kevergetve pirítsd pár percig, és önts hozzá egy liter vizet, majd morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még sóval, borssal, rozmaringgal.

Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések