Használd ki az ősz ajándékait, és melegítsd át magad a selymesen lágy, édesburgonyával dúsított zellerkrémlevessel.
Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.
Kifejezetten hálás dolog krémlevest főzni: gyorsan elkészül, és még laktató is. Használd ki, hogy ősszel viszonylag kedvező áron juthatsz édesburgonyához. Kifejezetten illik a finom és egészséges zellerhez. A tejszíntől lágy és krémes a végeredmény, az édesburgonyának köszönhetően pedig külön még sűríteni sem kell.
Hozzávalók:
20 dkg édesburgonya
2 db zeller
2 evőkanál étolaj
1.5 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db zöldségleveskocka
1 ág rozmaring
só
bors
2 db zeller
2 evőkanál étolaj
1.5 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 db zöldségleveskocka
1 ág rozmaring
só
bors
Elkészítés:
Pucold meg, majd kockázd fel a zellert és az édesburgonyát. Vágd apróra a vöröshagymát, és pépesítsd a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, és futtasd meg rajta a hagymákat, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket. Kevergetve pirítsd pár percig, és önts hozzá egy liter vizet, majd morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még sóval, borssal, rozmaringgal.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, egy botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítsd, és tedd vissza a tűzhelyre takaréklángra. Add hozzá a tejszínt, forralj rajta még egyet, és már tálalhatod is.
0 Megjegyzések