Ez az almás piskóta olyan puha, hogy majd elolvad a szádban, ahogy beleharapsz!
A piskóta önmagában is nagy kedvenc, amit gyümölcsökkel még vonzóbbá tehetsz. Amikor már nincs nagy választék, az alma akkor is nagyon könnyen beszerezhető. Az alma már a gyümölcstől puhább lesz, hát még az olajtól és a víztől. Ráadásul azon sem kell idegeskedned, hogy nem jön fel szép magasra a tészta.
A piskóta önmagában is nagy kedvenc, amit gyümölcsökkel még vonzóbbá tehetsz. Amikor már nincs nagy választék, az alma akkor is nagyon könnyen beszerezhető. Az alma már a gyümölcstől puhább lesz, hát még az olajtól és a víztől. Ráadásul azon sem kell idegeskedned, hogy nem jön fel szép magasra a tészta.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 db alma
2 csomag vaníliás cukor
1 dl víz
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
2 db alma
2 csomag vaníliás cukor
1 dl víz
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá részletekben a vizet és az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Laza mozdulatokkal dolgozd bele a sóval kemény habbá vert tojáshabot, végül pedig a meghámozott, kisebb darabokra vágott almát.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.
0 Megjegyzések