Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha piskóta vaníliával és almával: így lesz csak igazán magas a tészta

Ez az almás piskóta olyan puha, hogy majd elolvad a szádban, ahogy beleharapsz!

A piskóta önmagában is nagy kedvenc, amit gyümölcsökkel még vonzóbbá tehetsz. Amikor már nincs nagy választék, az alma akkor is nagyon könnyen beszerezhető. Az alma már a gyümölcstől puhább lesz, hát még az olajtól és a víztől. Ráadásul azon sem kell idegeskedned, hogy nem jön fel szép magasra a tészta.

Hozzávalók:

    4 db tojás
    10 evőkanál cukor
    10 evőkanál liszt
    2 db alma
    2 csomag vaníliás cukor
    1 dl víz
    1 dl olaj
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával. Öntsd hozzá részletekben a vizet és az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Laza mozdulatokkal dolgozd bele a sóval kemény habbá vert tojáshabot, végül pedig a meghámozott, kisebb darabokra vágott almát.

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések