Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni kókuszgolyó hozzáadott cukor nélkül: csupa egészséges hozzávalókból

A régi kedvenc kókuszgolyót kicsit másként, sokkal egészségesebben is elkészítheted. A megújult változatban jóval kevesebb a kalória.

Kicsik és nagyok nagy kedvence, a kókuszgolyó legtöbbször darált kekszből készül. Pedig sokkal egészségesebb, ha alapnak datolyát választasz. Az édesség nagy előnye még, hogy nem kell sütni. Ráadásul tökéletes kezdőknek, de a kókuszgolyó olyan finom, hogy még gasztroajándéknak is kitűnő. 

Hozzávalók:

    1.5 bögre datolya
    1 bögre mandula
    0.5 bögre kakaó
    0.5 bögre kókusz
    vaníliaaroma
    1 csipet só

Elkészítés:

A datolyát magozd ki, áztasd meleg vízbe fél órára, hogy kicsit megpuhuljon. Csepegtesd le, majd a mandulával együtt tedd késes robotgépbe, és dolgozd össze. Add hozzá a kakaót, a sót és a vaníliát, majd keverd össze. Egynemű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, akkor önts hozzá a datolya áztatóvízéből, vagy tégy hozzá kevés kókuszolajat. Akkor jó, ha kicsit ragacsos a keverék. Nedves kézzel formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat. Forgasd kókuszreszelékbe, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések