Dobd fel a könnyen variálható, puha tésztájú, vizes piskótát lekvárral és naranccsal!
Télen is készíthetsz gyümölcsös piskótát, a narancs jól illik a tésztába. A vizes piskóta garantáltan nem lesz száraz, a kevés szódabikarbóna pedig elképesztően puhává teszi. Így attól sem kell félned, ha nem jön fel. Kínálhatsz hozzá vaníliás vagy narancsos öntetet.
Télen is készíthetsz gyümölcsös piskótát, a narancs jól illik a tésztába. A vizes piskóta garantáltan nem lesz száraz, a kevés szódabikarbóna pedig elképesztően puhává teszi. Így attól sem kell félned, ha nem jön fel. Kínálhatsz hozzá vaníliás vagy narancsos öntetet.
Hozzávalók:
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
5 evőkanál narancslekvár
4 db tojás
4 evőkanál víz
2 db narancs
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál cukor
5 evőkanál narancslekvár
4 db tojás
4 evőkanál víz
2 db narancs
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd óvatosan ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és kanalanként a vizet. Végül forgasd hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon 20-30 percig. Amikor már jó az illata, és kezd elválni az edény falától, szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha tisztán húzod ki, kész a sütemény. Gyorsan kend meg lekvárral, és rakd ki a tetejét alaposan megmosott narancskarikákkal. Told vissza a sütőbe pár percre.
Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon 20-30 percig. Amikor már jó az illata, és kezd elválni az edény falától, szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha tisztán húzod ki, kész a sütemény. Gyorsan kend meg lekvárral, és rakd ki a tetejét alaposan megmosott narancskarikákkal. Told vissza a sütőbe pár percre.
0 Megjegyzések