Többé nem fog megtörni a piskótatekercsed, és legalább olyan jó lesz, mint a cukrászdai.
Eddig túl száraz lett a tészta, és még a tekeréssel is meggyűlt a bajod? Néhány trükköt bevetve garantáltan jól fog sikerülni a régi, de megunhatatlan piskótatekercs. A pillekönnyű édességből érdemes rögtön két rudat sütni, mert az egy pillanatok alatt elfogy. Feltétlenül készíts elő egy konyharuhát, hiszen azzal tudod legkönnyebben feltekerni a tésztát.
Eddig túl száraz lett a tészta, és még a tekeréssel is meggyűlt a bajod? Néhány trükköt bevetve garantáltan jól fog sikerülni a régi, de megunhatatlan piskótatekercs. A pillekönnyű édességből érdemes rögtön két rudat sütni, mert az egy pillanatok alatt elfogy. Feltétlenül készíts elő egy konyharuhát, hiszen azzal tudod legkönnyebben feltekerni a tésztát.
Hozzávalók 12 szelethez:
40 dkg baracklekvár
12 dkg cukor
12 dkg liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom
12 dkg cukor
12 dkg liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal keverd jó krémesre. Ez nagyon fontos, hiszen így lesz könnyű, levegős a tészta. Kanalanként add hozzá az átszitált lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába. Ekkor már csak spatulát használj, nehogy a hab összetörjön.
Egy nagyobb sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd meg 15-20 perc alatt. Gyakori hiba, hogy a nem túl tapasztalt háziasszonyok nyitogatják a sütőajtót. Így a piskóta könnyen összeeshet. Akkor végezz tűpróbát, ha már szép aranysárga, és kezd elválni a széle az edény falától. Amennyiben a beleszúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted a sütőből.
Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd borítsd egy hideg, nedves konyharuhára, és azzal tekerd fel határozott mozdulatokkal. Ha rögtön nem csavarod fel, a tészta megtörhet. Amikor kihűl, tekerd ki, kend meg baracklekvárral, és a konyharuha nélkül csavard vissza. Ízlés szerint cukorral tálald.
Egy nagyobb sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben süsd meg 15-20 perc alatt. Gyakori hiba, hogy a nem túl tapasztalt háziasszonyok nyitogatják a sütőajtót. Így a piskóta könnyen összeeshet. Akkor végezz tűpróbát, ha már szép aranysárga, és kezd elválni a széle az edény falától. Amennyiben a beleszúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted a sütőből.
Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd borítsd egy hideg, nedves konyharuhára, és azzal tekerd fel határozott mozdulatokkal. Ha rögtön nem csavarod fel, a tészta megtörhet. Amikor kihűl, tekerd ki, kend meg baracklekvárral, és a konyharuha nélkül csavard vissza. Ízlés szerint cukorral tálald.
0 Megjegyzések