Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyed, kókuszos, lekváros kevert süti: képtelenség elrontani

Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!

Élvezd a kevert tészták minden előnyét! Ezt a sütit maximum 10 perc alatt összeállítod, nem kell pihentetni, hajtogatni, és még krémet sem kell készíteni hozzá. Lekvárral, kókusszal feldobva biztos, hogy mindenki odalesz érte. Ehhez a változathoz még mérleg sem kell, hisz a joghurtos poharat használhatod a méricskéléshez.

Hozzávalók 16 szelethez:

    2 bögre liszt
    1.5 bögre joghurt
    1 bögre cukor
    1 bögre lekvár
    15 dkg vaj
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag kókuszreszelék
    1 teáskanál sütőpor
    1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A vajat keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojást és a joghurtot. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, a sütőporral és a kókuszreszelék felével. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztát öntsd egy kivajazott tepsibe vagy őzgerincformába, és egyengesd el. A tetejére kanalazz tetszés szerint lekvárt, kicsit bele is keverheted, nyomhatod a tésztába.

Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tészta közepébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tetejére szórj kókuszreszeléket, majd, amikor kihűl, szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések