Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!
Élvezd a kevert tészták minden előnyét! Ezt a sütit maximum 10 perc alatt összeállítod, nem kell pihentetni, hajtogatni, és még krémet sem kell készíteni hozzá. Lekvárral, kókusszal feldobva biztos, hogy mindenki odalesz érte. Ehhez a változathoz még mérleg sem kell, hisz a joghurtos poharat használhatod a méricskéléshez.
1.5 bögre joghurt
1 bögre cukor
1 bögre lekvár
15 dkg vaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tészta közepébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tetejére szórj kókuszreszeléket, majd, amikor kihűl, szeleteld fel.
Élvezd a kevert tészták minden előnyét! Ezt a sütit maximum 10 perc alatt összeállítod, nem kell pihentetni, hajtogatni, és még krémet sem kell készíteni hozzá. Lekvárral, kókusszal feldobva biztos, hogy mindenki odalesz érte. Ehhez a változathoz még mérleg sem kell, hisz a joghurtos poharat használhatod a méricskéléshez.
Hozzávalók 16 szelethez:
2 bögre liszt1.5 bögre joghurt
1 bögre cukor
1 bögre lekvár
15 dkg vaj
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A vajat keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojást és a joghurtot. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, a sütőporral és a kókuszreszelék felével. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztát öntsd egy kivajazott tepsibe vagy őzgerincformába, és egyengesd el. A tetejére kanalazz tetszés szerint lekvárt, kicsit bele is keverheted, nyomhatod a tésztába.Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tészta közepébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tetejére szórj kókuszreszeléket, majd, amikor kihűl, szeleteld fel.
0 Megjegyzések