Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaós gofri csokival és fügével: kényeztető, mégis egyszerű desszert

A gofri még izgalmasabb lesz, ha a tésztába kakaót is keversz. Friss gyümölccsel kínáld, a füge most nyerő választás.

A rácsos gofri elég közeli rokona a palacsintának. Szinte ugyanazokból az alapanyagokból készül, és könnyen variálható. Nincs benne semmi bonyolult, így a kezdőket is sikerélmény kecsegteti. Ne spórolj a vajjal, hisz megakadályozza, hogy a tészta letapadjon. Fokozd tovább az élvezetet, kínáld a gofrit csokiöntettel vagy pudinggal!

Hozzávalók:

    25 dkg liszt
    15 dkg vaj
    10 dkg cukor
    3 dl tej
    3 db füge
    2 db tojás
    2 evőkanál kakaópor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. Adagold hozzá a tejet, a vajat, majd a sóval, a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Arra vigyázz, hogy ne törjön össze. A csomómentesre kevert masszát adagold a gofrisütőbe, és süsd meg a tésztát körülbelül öt perc alatt. 

A fügéket vágd fel, és a gofrival együtt kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések