Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombával és paprikával sült omlós csirkemell: ínyenc fogás 30 perc alatt

Ha gyorsan készítenél egy igazán izgalmas főételt, ne habozz kipróbálni a gombás, paprikás csirkemellet!

Csirkemell, paprika és gomba: három nagy kedvenc is kerül a serpenyőbe. Kifejezetten jól jön a megszokott csirkés ételek után egy kis változatosság. Gyors vacsora vagy akár hétvégi főfogás is lehet. Ha bírod a csípőset, chilit is tegyél a húsra. A bortól még zamatosabbá válik a nagyszerű egytálétel. 

Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg csirkemell
    20 dkg gomba
    3 db paprika
    2 dkg fokhagyma
    1 dl fehérbor
    1 fej vöröshagyma
    petrezselyem
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd is kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A paprikát karikázd fel, a gombát pucold meg, és szeld fel. Hevíts kevés olajat, és dobd bele a vöröshagymát, majd pirítsd pár percig. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát is, azzal is süsd egy kicsit. Rakd bele a csirkemelldarabokat, kevergesd fehéredésig, majd szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal. Tedd hozzá a paprikát és a gombát, és locsold meg a borral. Süsd-párold addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A végén még aprított petrezselyemmel is szórd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések