A zabpelyhes keksz almával és dióval gyorsan összeállítható süti. Egyszerre lesz omlós, és a diónak, valamint a zabpehelynek köszönhetően roppanós. Kiváló reggelire vagy tízóraira, magas a rosttartalma, ez kedvez az emésztésnek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni, mert melegen nagyon törnek.
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
15 dkg dió
15 dkg vaj
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg méz
10 dkg étcsoki
1 db alma
1 teáskanál őrölt fahéj
0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés:
Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld egy tálba. A zabpehelylisztet keverd el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a mézet és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre.
A tésztából formázz diónagyságú golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el, és szórd meg kis darabokra vágott dióval. Told a sütőbe, és 175 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.
0 Megjegyzések