Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

30 perces almás, diós zabpelyhes keksz, ami szétomlik a szádban

Süss dupla adag kekszet, és akkor lesz mire rájárni egy ideig, ha édességre vágysz!

A zabpelyhes keksz almával és dióval gyorsan összeállítható süti. Egyszerre lesz omlós, és a diónak, valamint a zabpehelynek köszönhetően roppanós. Kiváló reggelire vagy tízóraira, magas a rosttartalma, ez kedvez az emésztésnek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni, mert melegen nagyon törnek.

Hozzávalók:

    15 dkg zabpehely
    15 dkg dió
    15 dkg vaj
    10 dkg zabpehelyliszt
    10 dkg méz
    10 dkg étcsoki
    1 db alma
    1 teáskanál őrölt fahéj
    0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
    1 csipet só

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld egy tálba. A zabpehelylisztet keverd el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a mézet és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre.

A tésztából formázz diónagyságú golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el, és szórd meg kis darabokra vágott dióval. Told a sütőbe, és 175 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések