Ha elkészíted ezt az isteni kevert süteményt kókusszal és roppanós csokoládémázzal, garantáltan te leszel a nap sztárja!
A kevert sütik nagyon praktikusak, hisz minimális fantáziával, villámgyorsan csodás desszertkölteményt varázsolhatsz az asztalra. Tedd különlegessé a sütit hófehér kókusszal és roppanós csokimázzal! Csak keverd össze a hozzávalókat, és kész is a remekmű. Még méricskélned sem kell.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 db tojás
1.5 bögre porcukor
0.5 bögre olvasztott vaj
4 evőkanál kókusz
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg étcsoki
olaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, verd fel, add hozzá az olvasztott vajat, a porcukrot és a tejet, majd alaposan keverd össze. Ezután dolgozd hozzá a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd óvatosan forgasd a masszába. Kenj ki vajjal, vagy bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a tésztát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd körülbelül 20 percen át. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát: szúrj a tésztába egy tűt, ha ragacsos lesz, süsd tovább. Ha nem ragad a tűre massza, akkor rendesen átsült. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.
Közben készítsd el a csokimázat. Törd össze az étcsokit, és egy edényben, vízgőz felett olvaszd fel pár csepp olajjal. Az olajtól szép fényes lesz a bevonó. Vond be vele egyenletesen a kihűlt süteményt, és hagyd megdermedni néhány óra alatt.
0 Megjegyzések