A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges rakott tészta vastag, nyúlós sajtréteggel: semmi extra, mégis isteni

Ebben a rakott tésztában az a legjobb, hogy bármilyen otthon található, az évszaknak megfelelő zöldség kerülhet bele.
A rakott tészta mindig jó ötlet, hisz kiadós, és a különféle csodás ízek sütés során összeérnek a tepsiben. A laktató főfogás nagy előnye, hogy bármilyen zöldséget tehetsz a tésztarétegek közé. Válogass olyan hozzávalókat, amik ott lapulnak a kamrádban. Akár többféle maradék sajtot is szórhatsz a tetejére.

Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg tészta
    25 dkg sajt
    10 dkg krémsajt
    2 db közepes cukkini
    1 db padlizsán
    3 db paradicsom
    1 db paprika
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál oregánó
    2 evőkanál olaj
    só
    bors
    metélőhagyma

Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, sózd be, és pihentesd 30 percig. A tésztát rakd forrában lévő sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Szűrd le, majd csepegtesd le.

Közben a paradicsomot és a paprikát is vágd fel tetszés szerint. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felaprított hagymát, dinszteld meg. Mehet hozzá az áttört fokhagyma, majd amikor kezd színesedni, dobd hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Önts hozzá egy deci vizet, és kezdd párolni. Közben tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát is. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, a szerecsendióval és az oregánóval.

Egy tűzálló tál aljára locsolj kevés tejszínt, rétegezd bele a tésztát és a zöldségeket. A végén öntsd rá a tejszínes keveréket, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt még metélőhagymával is feldobhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések