A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült töltött tök: nem terjeng majd olajszag a lakásban

A töknek is jól áll a töltelék. Fűszeres darált hússal finom és laktató is.
Az egészséges tököt készítsd el a lehető legváltozatosabban! Töltve laktató és ízletes egytálétel, ráadásul számtalan változatban kipróbálhatod. Bulgurral, zöldségekkel kifejezetten kalóriaszegény, darált hússal pedig jó laktató. Amennyiben diétásabban ennéd, használj csirke- vagy pulykahúst. Ugyanolyan jó cukkiniből, mint főző- vagy sütőtökből.

Hozzávalók 4 személyre:
    40 dkg darált hús
    10 dkg mozzarella
    1 db spárgatök
    2 db paradicsom
    2 teáskanál őrölt pirospaprika
    1 db vöröshagyma
    2 evőkanál olaj
    só
    bors

Elkészítés:
A tök héját öblítsd le, hosszában vágd fel, és a belsejét kanállal szedd ki. Ne dobd ki, kell majd a töltelékbe. Egy lábosba vagy serpenyőbe önts kevés olajat, párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a darált húst. Fűszerezd sóval, borssal, paprikával, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, és párold a húst 15-20 percig.

Töltsd meg a két fél tököt a darált húsos keverékkel, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 30-35 percig, majd szórd meg mozzarellával. Amikor a sajt elolvad, megpirul, a tök puha, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések