Ha kevesebb mint fél órád van az ebédkészítésre, a paradicsomos-cukkinis tészta remek választás.
A vitaminban gazdag, kalóriaszegény cukkinihez bármikor könnyen hozzájuthatsz, és tökéletes tésztára is. A cukkinin kívül a többi zöldséget nem kell sütni, több vitamin marad bennük. Ha durumlisztből készült tésztát választasz, lassabb a felszívódási ideje, így késlelteti az éhségérzet kialakulását.
Hozzávalók:
50 dkg tészta
15 dkg koktélparadicsom
1 db közepes cukkini
8 dkg parmezán sajt
1 db lilahagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, majd amikor már lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá sót. Főzd a zacskón található ideig, ez körülbelül hét-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd hozzá a cukkinit, és pirítsd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és rakd hozzá a felvágott lilahagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd össze, és szórd meg a reszelt parmezánnal.
Hozzávalók:
50 dkg tészta
15 dkg koktélparadicsom
1 db közepes cukkini
8 dkg parmezán sajt
1 db lilahagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, majd amikor már lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá sót. Főzd a zacskón található ideig, ez körülbelül hét-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd hozzá a cukkinit, és pirítsd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és rakd hozzá a felvágott lilahagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd össze, és szórd meg a reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések