Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habkönnyű szőlős túrógombóc, ahogy nagyanyáink készítették

Ha szereted a túrógombócot, mégis egy kis újdonságra vágysz, bolondítsd meg szőlővel!
Érdemes ősszel néhány fürt szőlőt mindig a konyhapulton tartani. Mondjuk azért, hogy belecsempészhesd a különféle ételekbe. Még az olyan nagy kedvenc, mint a túrógombóc is sokkal finomabb lesz tőle. Az édesség akkor az igazi, ha lágy és könnyű.

Hozzávalók:
    50 dkg túró
    25 dkg szőlő
    15 dkg búzadara
    3 db tojás
    1 teáskanál citromhéj
    1 csipet só
    15 dkg zsemlemorzsa
    2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, villával kicsit nyomkodd meg. Keverd hozzá a tojássárgákat, dolgozd hozzá a búzadarát, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Takard le, és pihentesd legalább fél, egy órán át, hogy a gríz megdagadjon.

Közben a szőlőt mosd meg, és csepegtesd le róla a nedvességet. A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd világosbarnára, közben állandóan kevergesd. A megdagadt túróból vizes kézzel formázz gombócokat, és mindegyik közepébe rakj néhány szem szőlőt.

Egy lábosban forralj vizet, dobj hozzá két teáskanál sót, és tedd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Mielőtt kiszednéd a vízből, vágj ketté egy gombócot. Ha a belseje homogén, vedd ki a vízből, csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések