A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, túrós-barackos süti pofonegyszerűen: csak keverj össze mindent

Ha csak úgy összedobnál valami igazán finomat, a túrós-barackos, kevert süti tuti nyerő.
A túrós-barackos kevert akkor is sikerül, ha eddig nem túl sok sikerélményed volt a konyhában. Percek alatt lekevered, igaz, a sütési idő kicsit hosszadalmas. A tészta pillekönnyű, és cseppet sem lesz száraz. Más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 16 szelethez:
    50 dkg őszibarack
    25 dkg túró
    25 dkg liszt
    10 dkg vaj
    12 dkg cukor
    4 db tojás
    2 dl tejföl
    2 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd fehéredésig. Tedd hozzá a vajat, és azzal is habosítsd. Mehet bele a sóval és sütőporral mixelt liszt, a villával áttört túró, majd pedig a tejföl. Végül forgasd hozzá a tetszés szerinti darabokra vágott barackot.

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt kenyér- vagy őzgerincformába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 45 percig, majd teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült, ellenkező esetben süsd még tovább. Amennyiben túl gyorsan pirul, rakj rá sütőpapírt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések