A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült fokhagymás paradicsom: ez a köret nem hizlal

Néhány egyszerű hozzávaló, és fél óra múlva már élvezheted is az illatos, zamatos sült paradicsomot, ami finomabb lesz, mint eddig bármikor.
Édes, érett paradicsom fokhagymával és zöldfűszerekkel: ugye, jól hangzik? Kiváló köret lehet sült és rántott húsokhoz, de annyi mindenhez illik. Önmagában is kitűnő, hát még, ha tálaláskor feta sajtot is morzsolsz rá. Az már csak extra, hogy alig van benne kalória.

Hozzávalók:

    1 kg paradicsom
    1 fej fokhagyma
    2 teáskanál olívaolaj
    1 teáskanál zöldfűszerek
    só
    bors

Elkészítés:

Sütéshez lehetőleg húsosabb paradicsomokat válogass. Mosd meg, a kisebbeket hagyhatod egyben, a nagyobbakat vágd fel. Rakd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, keverj hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és forgasd össze!

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, pakold rá a paradicsomokat, és tedd hozzá a maradék fokhagymagerezdeket is. Süsd 180 fokon 20-25 percig. Akkor jó, amikor kezd ráncosodni, illatozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések